LADOMÍROV: V batožine policajta našli šesť kartónov neoznačených cigariet

11.02.2011 Snina

Ladomírov 11. februára (TASR) - Za obcou Ladomírov v smere na Stakčín (okres Snina) našli dnes ráno colníci inšpekcie generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva (CR) SR v spolupráci s Úradom inšpekčnej služby Ministerstva ...
Nájdené cigarety colníci zaistili a prípad prevzal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby MV SR, ktorý začal vo veci trestné stíhanie.
Podľa slov Vojtecha Jakaba z CR SR dnes vykonávali colníci v spolupráci s Úradom inšpekčnej služby MV SR neďaleko slovensko-ukrajinského pohraničia operatívnu akciu zameranú na zistenie možného porušenia služobných povinností colníkov služobne zaradených na hraničný priechod Ubľa.
\"Počas kontrolnej činnosti bolo za obcou Ladomírov kontrolované osobné motorové vozidlo Seat Cordoba, s prideleným evidenčným číslo v Slovenskej republike, ktorého posádku tvorili občania štátnej príslušnosti SR. Ako sa neskôr pri kontrole zistilo, všetky osoby boli príslušníkmi Odboru hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa a vracali sa z nočnej služby, ktorú vykonávali na hraničnom priechode Ubľa, \" konkretizoval Jakab.
Podľa jeho slov podrobili batožiny cestujúcich colnej kontrole, pričom v jednej z nich objavili šesť kartónov neoznačených cigariet Golden Gate.
\"Môžem potvrdiť, že dnešným dňom bolo začaté konanie vo veci prepustenia policajta zo služobného pomeru, \" povedala pre TASR hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej Polície v Sobranciach Agnesa Kopernická.
 

Vyberte región